آدمها را با درآمدشان یکی فرض نکنیم
فوریه 7, 2019مأموریت کاری و رسالت شغلی ام چیست
فوریه 7, 2019پشتکار در کارهای خلاق
پشتکار در کارهای خلاق
چه کنیم وقتی توانایی عملی ما در کارهای خلاق به پای ذوق و سلیقهمان نمی رسد؟ این ویدیو از مدرسه زندگی آلن دوباتن به موضوع پشتکار در کارهای خلاق میپردازد.
با این حس شروع میشود که {نتیجه کار} باید چه شکلی باشد:
زیبا، ماهرانه، خوشطرح، بینقص. حس هیجان انگیزی است. بیدار میشوید، پر از امید و انرژی از تخت بیرون میپرید و شروع به کار میکنید. در ذهنتان دقیقاً میدانید که میخواهید شاهکارتان چه شکلی باشد.
کار میکنید، عرق میریزید، سختتر از هر چه تصوّر کردهاید…
قدمی از کارِ نهایی فاصله میگیرید و میفهمید نتیجه با امیدهایتان فاصله دارد.
بیرحمانهتر بگوییم:
وحشتناک شده و حالتان از دستاوردتان به هم میخورد. فقط به این فکر میکنید که چه میخواستید و چه شد. انگار سلیقهتان از تواناییتان جلوتر است. از درماندگی شاید به آغوش کسی که دوستتان دارد پناه ببرید یا شاید تنها بنشینید و به این فکر کنید که چقدر کارتان متوسّط است. نگاهش کن. از یک سرگینغلتان فسقلی بهتر نیستید. دستکم او سخت کار میکند. در اوج غم به تختخواب بر میگردید.
مشکل این است: این رفتار خیلی ساده است؛ ناامیدی کاری ندارد.
قانون اوّل کارهای خلّاق: خودتان را به خاطر مشقهای اوّل ببخشید. عجله نکنید، هر روز کمی پیش بروید. برنامه داشته باشید و به آن پایبند باشید، بدون امید و بدون یأس. به همین منوال روزها، ماهها، سالها حتّی دههها کار کنید و نهایتاً روزی استعدادتان به پای سلیقهتان میرسد، چیزی همتراز انتظارتان خلق میکنید. شاید بشود کمی به خودتان ببالید و کسی چه میداند، شاید دنیا هم کمی به شما ببالد.
پس فقط ادامه بدهید.
ترجمه: ایمان فانی