رسالت مدرسه زندگی فارسی

این وبسایت تلاش می کند محتوای آموزشی با کیفیت و مفید در زمینه مطالعات میان رشته‌ای به مخاطبان فارسی‌زبان ارائه دهد

درباره ایمان فانی

 

{آنچه در پی می آید تجربه و باورهای فعلی یک انسان است که صرفا به دلیل کنجکاوی برخی مخاطبان منتشر می شود. برای استفاده از مطالب مدرسه زندگی فارسی نیازی نیست باورهای مشابهی داشته باشید.}
درباره ایمان فانی
دانش آموخته پزشکی عمومی دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی
متخصص رادیولوژی تشخیصی از دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
عضو انجمن رادیولوژی ایران و اروپا و عضو پیشین انجمن نورورادیولوژی اروپا
دانش آموخته سینما از مدرسه فیلمسازی سیدنی
ایمان فانی در طول تحصیل و پس از آن همواره به پیوندهای دانش و داستان، فناوری و فن روایت علاقه‌مند بوده است؛
رشته تخصصی رادیولوژی که ترکیبی است از:
  • فناوری (فیزیک ذرات بنیادی، پرتوهای یونیزان، امواج فراصوت، الکترومغناطیس و دانش شبکه و الگوریتم‌ها)
  • طب وعلوم طبیعی
  • فن تفسیریافته‌ها، گزارش و روایت
برای ایمان فانی این ره‌آورد را داشته که به یک مساله با بیش از یک زاویه دید نگاه کند و مطالعات میان-رشته‌ای و تجدید نظر طلبی در تاریخ، روایت و سیاست را رسالت زندگی خود قرار دهد.
روشِ شناختی:
اذعان به پیچیدگی و عدم اصرار به تحمیل نظامهای ساختگی (به ویژه الگوریتمهای ریاضی) به نظام طبیعت، شالوده فکری دکتر فانی را تشکیل می دهد. از این رو علوم تجربی، طبیعی، توصیفی و مشاهده‌ای در جایگاه ویژه ای قرار می‌گیرند:
دقیقا همانطور که در سوگند پزشکی بقراط آمده، اصل اول آن است که با مداخله جاهلانه، آسیب نرسانیم.
دقیقا بر خلاف نظر مارکس، پیش وبیش از تغییر جهان، هدف شناخت جهان است.
بنابراین ایمان فانی در درک روانشناسی، فلسفه، ادبیات و جامعه شناسی، نظر خاصی به فیزیولوژی، آناتومی و عصب شناسی (نورولوژی) دارد و در درک تاریخ و سیاست، اثر اقلیم و جغرافیا را بسیار مهمتر از اسامی افراد و ایدئولوژی‌ها و فناوری ارزیابی می کند.
اقلیم و جغرافیا عباراتی هستند که مانند یک «چتر» مجموعه ای از دهها عامل مستقل و پیوسته را شامل می شوند که استمرارشان، به قدرتی نافذ و قاهر تبدلیشان کرده است. بنابراین اولویت دادن به اقلیم و جغرافیا به معنی «تقلیل» رویدادها در سیاست نیست، برعکس به معنی «بسط» و آغاز گفتمان علمی و عقلی درباره سیاست است. گفتمانی که همه سیاستمداران کهنه‌کار و فرماندهان نظامی با آن آشنا هستند و امر بدیع و بی‎سابقه‌ای نیست.
باورهای مذهبی فعلی:
ایمان فانی در تحلیل علل ادامه باورهای مذهبی در جوامع وفواید و مضار آن، مانند تاریخ، فرهنگ و اسطوره شناسی، نگاهی توام با احترام و حس کنجکاوی دوستانه دارد. این نگاه به نظر خودش از آن جا ناشی می شود که در کودکی و در خانواده مورد ظلم و ستم مذهبی نبوده و تجربه مذهبی و معنوی را در کنار مطالعه فلسفه و ادبیات از انسانهای مهربان و کم و بیش بلند نظر دریافت کرده است. همچنین ایمان فانی نابودی مذهب را پیش‌نیاز هیچ نوع از روشنگری و پیشرفت نمی داند. در این زمینه با آلن دوباتن موافق است که چیزهای زیادی از مذهب می‌توان آموخت.
باورهای سیاسی فعلی:
ایمان فانی به یکپارچگی روایت ایران (پیش از اسلام و پس از اسلام) و پیوستگی تاریخی و جغرافیایی آن باور دارد و تحقیر، تحریم و تجزیه ایران را از منظر جغرافیای سیاسی برای ساکنان آن و همسایگانش نه سودمند می داند و نه در دراز مدت، امکان‌پذیر. ایمان فانی یک جهان چند قطبی را (بر اساس حوزه نفوذ فرهنگی تمدنهای بزرگ) که در آن هیچ هژمونی نتواند روایت، قدرت یا نظام پولی و مالی خود را جهان‌شمول قلمداد کند، بیش از همه به تمدن، صلح و انسانیت نزدیک می داند. در چنین نظامی، تنها نقطه اجماع ضروری جامعه جهانی، حفظ منابع و زیست بوم کره زمین است. جمهور واقعی تنها زمانی محقق می شود که تمام جانداران کره زمین اعم از پرسلول و تک سلول حق رای داشته باشند. در این جمهور، انسان در اقلیت محض خواهد بود.
برخی فلاسفه محبوب:
فردوسی: ز هر دانشی چون سخن بشنوی       از آموختن یک زمان نغنوی
سعدی: به هیچ یار دل مبند و هیچ دیار          که بر و بحر فراخ است و آدمی بسیار
ناصر خسرو: فرزند هنرهای خویشتن شو        تا همچو توکس را پسر نباشد
سهروردی: رهرو تویی و راه تویی؛ منزل تو    هشدار که راه خود، به خود گم نکنی
لائوتسه: دائو د چینگ، که هر حرفی درباره آن به معنای فراموشی و عدول از «روش» است.
هگل: اندیشه‌ها تابع فراز و فرود تاریخ‌اند، آنچه در یک زمان و مکان مترقی و روشنگرانه تلقی می شود، در زمان و مکان دیگری می تواند مرتجع، جزمی و ستمگرانه باشد. در بسیاری موارد تصور پیشرفتِ خطی و ابطال باورهای پیشین، خطا و حاصل احتباس فلسفی در زمان و مکان است.
هیوم: انسانها ابتدا با عواطف خود به نتیجه ای می رسند {عواطف حاصل برخورد تجربه موجود زنده و فیزیولوژی او هستند} و سپس با مهندسی معکوس، ایدئولوژی، فلسفه، هنر و ادبیاتی را که با آن عواطف جور دربیاید پیدا می کنند و به آن باورمند می شوند. بنابراین فلسفه مرحله آخر است و با فلسفه نمی توان از کسی انسان بهتر و بدتر ساخت. فلسفه مانند گلف و بیلیارد یک سرگرمی پیچیده، لذت بخش و گران‌قیمت است. فلسفه چماقی نیست تا با آن بر سر کسانی بکوبیم که عواطف و تجربیات متفاوتی دارند.
هابز: افکار مترقی، روشنگرانه و پیشرو لزوما به نتایج سیاسی مترقی، روشنگرانه و پیشرو منتهی نمی‌شوند. اصل آشوب و قانون پیچیدگی را نباید فراموش کرد. هرگز نباید ظرفیت انسان برای تخریب و انتقام را دست کم گرفت. هرگز نباید کنترل انسان بر شرایط را دست بالا گرفت.
آلن دوباتن: مجموعه‌ای از باورهای صلح جویانه، سلیم و مطابق با روح زمانه که خلاصه آن را می توانید در مقاله دکتر ایمان فانی در «بهترین درسهای مدرسه زندگی آلن دوباتن» چاپ ارشدان، مطالعه کنید. همچنین دو پادکست درباره دلیل محبوبیت جهانی آلن دوباتن و عدم هم‌سوییِ (اغلب ابراز نشده) برخی صاحب‌نظران ایرانی با اندیشه دوباتن، در مدرسه زندگی فارسی موجود است.
برخی دانشمندان محبوب:
داروین:
از سادگی می توان پیچیدگی خلق کرد. جهان جانداران، حقیقتی نظام‌مند و با جهان موجودات بیجان پیوسته است. لحظه‌ای بنام دمیده شدن روح در کالبد قابل شناسایی نیست. تکامل فرد، خلاصه ای است از تکامل گونه. انسان نه اشرف مخلوقات است و نه یک اشتباه تکاملی. قبول اینکه تکامل هدفی دارد یا ندارد، پیش نیاز درک داروین نیست و به روحیه، عواطف و تجربه مشاهده کننده بر می گردد. بطور کلی این دست مرزبندی ها و صف‌کشی ها با روحیه علمی سازگار نیست. فرضیه خودخواهی ژنها، احتمالا برساخته عواطف یک آدم خودخواه است. در عالم زیست شناسی شواهد دیگرخواهی و فداکاری (حتی تا سطح سلول) بسیار بیش از خودخواهی است.
فروید:  جهان ناخودآگاه و خودآگاه، دنیای خواب و بیداری پیوسته اند. روحیات و باورهای نسل پیشین و پسین پیوسته‌اند. هر انسانی اسطوره‌های مذهب شخصی اش را زندگی می کند. دانشمند می تواند خود موش آزمایشگاهی خودش باشد.
جوزف کمپل (اسطوره شناس) : قصه ها و قهرمان‌ها و اسطوره ها پیوسته اند.
هایزنبرگ (فیزیکدان نظری): مقدار یک کمیت را نمی توان به قطعیت تعیین کرد حتی با دانستن مقدارهمه پیش‌فرض های اولیه (اصل عدم قطعیت).
ذرات و امواج پیوسته‌اند. یک کمیت بسته به مشاهده کننده می تواند رفتار موجی یا ذره‌ای از خود نشان دهد.
برخی فعالیتهای ایمان فانی:
کارگردانی و مشارکت در فیلمنامه فیلم کوتاه «سرای مرگ» Death’s Manor- – جایزه بهترین کارگردانی جشنواره مدرسه فیلمسازی سیدنی
صدابرداری فیلم کوتاه «نامتناهی» Infinity – جایزه بهترین صدابرداری جشنواره مدرسه فیلمسازی سیدنی
مجموعه شعر «ضد نور» چاپ ارشدان 1398
ترجمه «بهترین درسهای مدرسه زندگی آلن دوباتن» چاپ ارشدان 1397
ترجمه سه فصل نخست اولیس جیمز جویس 1394
تاسیس مدرسه زندگی فارسی 1395
سخنرانی «مبانی جغرافیای سیاسی» در دانشگاه نیو ساوث ولز سیدنی
سخنرانی «اساس بیوشیمیایی خیر و شر» در دانشگاه نیو ساوث ولز سیدنی
مجموعه سخنرانی‌ها در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در زمینه رادیولوژی، آمار و اپیدمیولوژی
کسب جایزه جشنواره داستان نویسی «این روشنای نزدیک» برای داستان کوتاه «نجات غریق»
جایزه بهترین مقاله رزیدنتی انجمن رادیولوژی ایران از جمله (علایم رادیولوژیک بیماریهای همولیتیک)
و مجموعه‌ ای از چندین مقاله دیگر در زمینه پزشکی و رادیولوژی
مجموعه سخنرانی‌ها در دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی از جمله
اسطوره‌ها و سلولهای بنیادی
اوتانازی: حق شهروندی یا اجبار ویرانشهری
جایزه بهترین ترجمه از مقاله روانشناختی “نقش باورهای خانوادگی در اسکیزوفرنی” مجله پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی-1377
«نخستین ترجمه منتشر شده از ایمان فانی»
برنامه‌های آینده:
تبدیل مدرسه زندگی فارسی به مرکزی برای آموزش و مطالعه میان رشته‌ای
کارآفرینی بصورت ساخت انیمیشن و موشن گرافیک بومی در صورت جذب سرمایه
کارآفرینی بصورت ترجمه و تهیه زیرنویس برای فیلمهای سینمایی کوتاه هنری و تجربی در صورت جذب سرمایه
انتشار ترجمه «در قید جغرافیا» از تیم مارشال در سال 1399
انتشار مجموعه داستان کوتاه در سال 1399
انتشار ترجمه جلد نخست اولیس جیمز جویس در سال 1399

 

 

 

 

 


تماس با ما

[email protected]

نظرات و درخواست همکاری

[email protected]