منافع و عوارض احتمالی واکسن
ژوئن 20, 2019هومیوپاتی
ژوئن 23, 2019
گیاهخواری و گوشت
به تازگی مطالب زیادی درباره گیاهخواری، خام گیاهخواری و غیره در فضای مجازی منتشر میشود و کانالهای زیادی (بنیادگرایی گیاهخوارانه) «وگانیزم» را تبلیغ می کنند.
اما واقعیات در این باره چیست؟ گوشت خوردن خوب است یا بد؟
نخست آن که بیاد داشته باشیم هر تفریطی بدنبال افراط میآید و خود افراط بعدی را باعث میشود. وگانیزم تفریطی، پاسخی است به گوشتخواری افراطی که تنها در همین چند دهه اخیر در سراسر جهان فراگیر شد. تا پیش از آن گوشت یک کالای لوکس و تجملی بود که در جشنها و اعیاد و مراسم از چند هفته یکبار تا چند ماه یکبار مصرف میشد اما پرهیز کامل از فرآوردههای حیوانی هرگز در تاریخ شایع و رایج نبوده است.
چند نکته مهم:
این نظریه که گوشتخواری باعث رشد و تکامل مغز انسان خردمند شده، امروزه زیر سوال است: اجداد ما در ساوانای آفریقا از چند میلیون سال پیش تا چند دهه پیش به ندرت و با فواصل طولانی به گوشت دسترسی داشتند.
آنچه سلولهای عصبی مغز را پرورش میدهد و حفظ می کند، عدم نوسان در سطح قند خون و جلوگیری از شوک گلایسمیک است که گندم و انقلاب کشاورزی در آن نقش مهمتری از گوشت بازی کردهاند.
دامداری صنعتی به شکل کنونی درد و رنج باورناپذیری به زندگان این سیاره وارد می کند و آسیب آن به محیط زیست و اقلیم (چه از جهت نابودی پوشش گیاهی و چه از جهت تصاعد متان و دی اکسید کربن و مصرف وسیع آنتیبیوتیک و هورمونها در دام) وسیع و بازگشتناپذیر است.
حتی اگر هیچ یک از اینها را نپذیریم دامداری صنعتی به شکل کنونی از نظر اتلاف منابع غذایی با توجه به رشد جمعیت قابل ادامه نیست!
آینده احتمالا شبیه گذشته است:
نه گوشتخواری افراطی و نه گیاهبازی هیستریک، بلکه گوشت به عنوان یک وعده غذایی خاص و تجملی…
دکتر ایمان فانی
این ویدیو به موضوع گیاهخواری میپردازد.
منبع : یوتیوب Kurzgesagt
مترجم: نامشخص
برگرفته از تلگرام @KurzgesagtPersian
2 دیدگاه
بسیارعالی بود و قابل تأمل. ممنون از شما
با سلام و احترام
جناب دکتر فانی مطلب تأمل برنگیزی مطرح فرمودید، امیدوارم در این دسته مطلب بیشتری تهیه فرمایید.
سپاس فراوان