شعری برای نعنا ایمان فانی
شعری برای نعنا
جولای 21, 2019
آرتور شوپنهاور
آرتور شوپنهاور
جولای 31, 2019
شعری برای نعنا ایمان فانی
شعری برای نعنا
جولای 21, 2019
آرتور شوپنهاور
آرتور شوپنهاور
جولای 31, 2019

پردازش احساسات و عواطف

چرا پردازش و تجزیه و تحلیل عواطف و احساسات مهم است و چگونه باید انجام شود؟ احساساتی که به رسمیت شناخته نشده‌اند چگونه خود را نشان می‌دهند؟ واکنش‌های جبرانی ناپخته و نامتوازن به عواطف و احساسات سرکوب‌شده چه تأثیری بر زندگی می‌گذارند؟
لینک موسسه مدرسه زندگی THE SCHOOL OF LIFE

یک خصلت عجیب ذهن انسان این است که همۀ احساساتی که با خود حمل می‌کنیم، کاملاً شناخته نمی‌شوند، درک نمی‌شوند و حتی به طور کامل احساس نمی‌شوند. احساس‌هایی هستند که پردازش‌نشده می‌مانند. مثلاً خیلی از نگرانی‌ها تحلیل نمی‌شوند، انکار می‌شوند و خود را به صورت اضطراب‌های کلی و عمومی نشان می‌دهند. تحت تأثیر این اضطراب، ممکن است به طور تکانه‌ای و جبرانی خودمان را مشغول کنیم، از تنها ماندن بترسیم یا به کارهایی پناه ببریم که ما را از مواجهۀ مستقیم با ترس‌هایمان حفظ کند؛ مثلاً وقت گذراندن در سایت‌های پورن، یا چسبیدن به اخبار روز یا ورزش مقطعی و افراطی. یک نوع انکار مشابه، ریشه در زخم‌ها دارد. ممکن است کسی از اعتماد ما سوء استفاده کرده باشد؛ این باعث شده به محبتش شک کنیم. یا اینکه عزت‌نفس ما را لگدکوب کرده باشد ولی ما در مقابل از اعترافِ دردناک به بی‌پناهی و آسیب‌پذیری فرار کنیم.
زخم در درون ماست ولی در سطح، نقاب یک لبخند بدون احساس را به صورت می‌زنیم. شنگول بودن ممکن است غمی باشد که خودش را نشناخته است. با مواد شیمیایی خودمان را بی‌حس می‌کنیم یا منفی‌بافی را در پیش می‌گیریم که پوششی می‌شود برای آن زخم خاص. بهای سنگینی می‌‌دهیم برای پردازش نکردن احساساتمان. ذهن اصالتش را از دست می‌دهد چون از محتوای ذهن دلواپسیم و می‌ترسیم. در مورد همه‌چیز افسرده می‌شویم چون نمی‌توانیم از یک چیز خاص غمگین باشیم. دیگر نمی‌توانیم بخوابیم. بی‌خوابی انتقام همۀ آن افکاری است که در طول روز تجزیه و تحلیل نکرده‌ایم. باید برای خودمان دل بسوزانیم.
به این دلیل احساسات را تحلیل نمی‌کنیم که با تصویری که از خودمان ساخته‌ایم تضاد جدی دارد، با برداشت جامعه از آدم نرمال فرق دارد و با آن چیزی که دوست داریم باشیم، همخوانی ندارد. جوِّ سالمی که به پردازش احساسات منتهی می‌شود، جوّی است که در آن مشکلات انسان بودن به گرمی به رسمیت شناخته می‌شود و با نیکخواهی پذیرفته می‌شود. خودمان را نمی‌شناسیم نه به دلیل تنبلی یا بی‌توجهی روزمره، بلکه چون خودشناسی درد دارد. پردازش عواطف دوستان خوب می‌خواهد، درمانگر حاذق می‌خواهد و آداب و رسومی شبیه به مراقبۀ فلسفی که در آن مکانیزم‌های دفاعی را بشود بی هیچ خطری کنار گذاشت و مطالب ناشناخته را بررسی و مطالعه کرد. حاصل تجزیه و تحلیل عواطف همیشه بهبود کلی و عمومی خُلق ماست. ولی قبل از آن دوره‌ای از سوگواری اتفاق می‌افتد که در آن به مرور متوجه می‌شویم زندگی در یکی دو مورد خیلی غم‌انگیزتر از آن چیزی بوده که ما امید و آرزو داشتیم.
ترجمه: دکتر ایمان فانی
ویراستار: الهام نوبخت

13 دیدگاه

  1. پروین گفت:

    مگر با سفری به درون خود به این معنا برسیم که، امید و آرزو ها نیز ساخته و پرداخته محیط اطراف مان بوده است. ما همه در مسیر مستمر و بی پایان آن معنای هستیم. سپاس بیکران، پایدار باشید.

  2. عادل گفت:

    پس ویدئو کو ؟!

  3. نیاز گفت:

    سلام
    خسته نباشید و ممنون بابت ویدئوهای خوبتون
    فقط ای کاش یه کم عملی تر بود ویدئو ها
    راهکار هم ارائه میدادید تا این توضیخات خوب، به یه نتیجه ی خوب منتهی شه

  4. حمید گفت:

    کار شما فوق العاده است. چقدر خوب میشد اگر متن ویدیو ها هم زیر ویدئو میگذاشتید. مدرسه ای یاد گرفتن با تکرار و نوشتن برای من عجین بوده. میتونم بنویسم تا بهتر یاد بگیرم.

  5. مهدیه گفت:

    ویدئو برای من هم پلی نشد.

    • سلام لطفا با یک مرورگر دیگر یا دستگاه دیگر امتحان کنید، همچنین در سایت آپارات یک ویدیوی تصادفی پلی کنید، اگر ویدیوهای سایت آپارات برای شما قابل پخش نیست، به احتمال قوی مشکل از مرورگر یا منطقه دسترسی شماست. لطفا اطلاع دهید با تشکر

  6. محسن کاظمی گفت:

    سلام هیچ وقت ویدیو از اینجا برای من پلی نمیشه؟!!!

    • سلام لطفا با یک مرورگر دیگر یا دستگاه دیگر امتحان کنید، همچنین در سایت آپارات یک ویدیوی تصادفی پلی کنید، اگر ویدیوهای سایت آپارات برای شما قابل پخش نیست، به احتمال قوی مشکل از مرورگر یا منطقه دسترسی شماست. ویدیو با کیفیت اچ دی بارگذاری شده چنانچه اینترنت کند باشد باید بطور خودکار با کیفیت کمتر نمایش داده شود اگر بطور خودکار شروع نشد، از گوشه پایین سمت راست رزولوشن ویدیو را کمتر کنید، ممکن است اینکار به پخش کمک کند. لطفا اطلاع دهید با تشکر

  7. Arina گفت:

    ممنون و سپاسگزار از پیغامی که داشتید. بسیار عالی و واقعی طرح مشکل کردید، ولی در مورد راهکار چه پیشنهادی دارید؟ فرد و درمانگر درست را چطور باید پیدا کرد؟

  8. علیرضا گفت:

    با تشکر از مطالب خوبتان
    کلیت فیلم که بر حس کردن احساسات و سرکوب نکردنشان تاکید دارد بسیار خوب بیان شده ولی نتیجه گیری آخر آن درست نیست. واقعیت زندگی «غم» نیست ، بلکه ما عمیقا شرطی شده‌ایم و باور داریم که برای یک زندگی خوب غم لازم است. اگر انسان بتواند عمیقا به این درک برسد که غمهایش را خودش ایجاد کرده و حفظ میکند ، خودبخود غم رها میشود.

  9. سما گفت:

    سلام،لطفا امکان دانلود کلیپ ها رو مستقیم همینجا فراهم کنید،کانال تلگرام رو هم دنبال میکنم اما دانلود کردن در وب سایت با توجه به اینکه موضوعات دسته بندی شده خیلی بهتره
    با تشکر از شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: Content is protected !!